Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Násilníka policisté z bytu vykázali

HAVLÍČKOBRODSKO: Muž vzal do ruky nůž a vyhrožoval manželce brutálním usmrcením 

Havlíčkobrodští policisté vykázali ze společného obydlí muže, který své manželce vyhrožoval brutálním usmrcením. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu.
 
Ve středu 14. listopadu přijali policisté po páté hodině večer oznámení od ženy, která byla napadena svým opilým manželem a žádala policisty o pomoc. Z domu po napadení utekla a vyčkala na příjezd policejní hlídky. Policisté okamžitě do obce na Havlíčkobrodsku vyjeli. Ženu zkontaktovali a zjistili k případu další důležité informace. Poškozená neutrpěla zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Poté policisté jeli do domu, kde k napadení došlo. Muž v době příjezdu hlídky v domě nebyl, během chvilky ale na místo přišel. U podnapilého pětačtyřicetiletého muže provedli policisté dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,14 promile alkoholu. Policisté provedli šetření a zjistili, že večer přišel muž do domu a poté došlo mezi ním a ženou ke slovní rozepři. V místnosti kuchyně pak muž vzal do ruky nůž a vyhrožoval manželce brutálním usmrcením. Ženě také bránil v odchodu. Ženě se přesto podařilo z domu utéct, poté vyhledala bezpečné místo a následně se s žádostí o pomoc obrátila na policii.
Policisté muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Místo činu ohledali a při dalším šetření zjistili, že se muž násilného jednání vůči ženě dopustil již i v minulosti. Navíc kromě manželky napadl v předchozí době i jejich syny. Následně policisté rozhodli o vykázání muže na deset dní ze společného obydlí. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. Případ policisté prověřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem