Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Násilníka policisté z domu vykázali

HAVLÍČKOBRODSKO: Muž napadl svoji manželku i syna 

V úterý 27. listopadu přijali policisté na tísňové lince 158 po půl deváté večer oznámení od ženy, kterou fyzicky napadal v domě v menší obci u Havlíčkova Brodu její opilý manžel. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Po příjezdu policistů muž v domě nebyl, byla zde pouze žena a její tři děti. Policisté prohledali okolí domu a dále provedli šetření. Zjistili, že podnapilý muž na svoji manželku večer zaútočil nejprve slovně a poté i fyzicky. Na pomoc napadené matce přišel její mladistvý syn, kterého muž rovněž napadl, potom útočník odešel. Žena i chlapec utrpěli drobná zranění, která si nevyžádala lékařské ošetření.
Policisté ženě sdělili, co je nezbytné pro další řešení vzniklé situace, jaký bude další postup při šetření případu a jak má dále postupovat, včetně situace, kdyby se muž na místo vrátil. Po provedení šetření a všech nezbytných úkonů následně z místa odjeli. Během krátké doby opilý muž k domu přišel a domáhal se vstupu kopáním do vchodových dveří. Žena telefonicky přivolala policejní hlídku. Policisté se okamžitě na místo vrátili. Sedmatřicetiletého muže zajistili. Převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Při dechové zkoušce byla muži naměřena hodnota 1,12 promile alkoholu.
Policisté dále zjistili, že se útočník násilného jednání vůči ženě dopustil i v minulosti, a to rovněž pod vlivem alkoholu. Rozhodli o vykázání muže na deset dní ze společného obydlí a jeho okolí. Policisté napadení v současné době šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
28. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem