Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili vloupání do chaty

HAVLÍČKOBRODSKO: Případ má na svědomí dvojice mužů 

Policistům z Golčova Jeníkova se podařilo objasnit případ vloupání do chaty z loňského podzimu. Na začátku listopadu roku 2012 přijali oznámení o tom, že se neznámý pachatel vloupal do rekreační chaty v místní části Vrtěšice. Z objektu odcizil různé věci, zejména elektroniku, zahradní techniku, ale také jazzovou trumpetu. Majiteli způsobil celkovou škodu ve výši bezmála 28 tisíc korun.
Policisté po přijetí oznámení provedli ohledání místa činu a šetření v okolí. V únoru letošního roku se jim podařilo část odcizených věcí najít v jednom bazaru. Pak už v krátké době zjistili, že vloupání má na svědomí dvojice mužů ve věku 49 a 19 let. Oba měli kradené věci prodat a peníze si ponechat pro svou potřebu.
Policisté oběma mužům sdělili podezření z přečinů porušování domovní svobody a krádeže, kterých se dopustili formou spolupachatelství. Za spáchaný skutek jim hrozí až tři roky vězení.
 
V loňském roce šetřili policisté na Havlíčkobrodsku celkem 43 případů vloupání do rekreačních objektů. Celková škoda se vyšplhala na 747 tisíc korun.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
19. února 2013

vytisknout  e-mailem