Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zadrželi pachatele vloupání

HAVLÍČKOBRODSKO: Muže, který se vloupal do prodejny, dopadli policisté při činu 

Policistům se v noci ze soboty na neděli podařilo zadržet muže, který se vloupal do prodejny v obci Tis. Muži již sdělili podezření z pokusu krádeže a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení.
 
V neděli krátce po jedné hodině v noci přijali policisté oznámení o vloupání do prodejny v obci Tis. Na místo ihned vyjela hlídka policejní stanice v Golčově Jeníkově a psovod se služebním psem. Při příjezdu na místo policisté zjistili, že u prodejny je vypáčené okno a mříž, a následně přímo v objektu zadrželi pachatele. Jedná se o dvaatřicetiletého muže z Humpolecka, kterého převezli na služebnu, kde mu sdělili podezření z přečinu krádeže ve stádiu pokusu.
Muž je podezřelý z toho, že u prodejny vypáčil kovovou mříž na okně a následně i okno. Poté vnikl do vnitřních prostor objektu, kde prohledával pokladnu a zásuvky. Odcizit nic nestihl, protože ho přímo při činu zadrželi policisté. Poškozením zařízení ale způsobil škodu za tři tisíce korun.
Policisté navíc zjistili, že muž byl v minulosti již několikrát soudně trestán a to pro majetkovou trestnou činnost. Případ nyní řeší ve zkráceném přípravném řízení, podezřelému hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
23. února 2015

vytisknout  e-mailem