Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řídili pod vlivem alkoholu

HAVLÍČKOBRODSKO: Během víkendu zastavili policisté tři řidiče pod vlivem alkoholu  

V sobotu 8.9. krátce před 22.hodinou v rámci silniční kontroly zastavovali policisté v obci Habry řidiče nákladního vozidla. Na znamení k zastavení však řidič nereagoval a začal hlídce ujíždět po místních komunikacích. Následně byl na silnici I/38 mezi obcemi Kámen a Olšinky zastaven. Provedenou orientační dechovou zkouškou na místě naměřili policisté 37letému řidiči 2,43 promile alkoholu v dechu, při druhém měření pak řidič nadýchal 2,58 promile. Na základě pozitivních dechových zkoušek byl vyzván k odběru biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení, toto řidič odmítl. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízdu mu policisté zakázali.


 

Další řidič s pozitivní dechovou zkouškou byl kontrolován v neděli 9.9. v dopoledních hodinách v obci Vilémov. Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla nadýchal 0,94 promile, opakovaná dechová zkouška pak ukázala hodnoty 1,02 promile alkoholu v dechu. Řidič se dobrovolně podrobil odběru biologického materiálu v nemocnici.


Krátce před 21.hodinou policisté v Havlíčkově Brodě kontrolovali 47letého řidiče osobního vozidla. Orientační dechová zkouška ukázala hodnoty 2,31 a následně 2,30 promile alkoholu v dechu. I těmto dvěma řidičům policisté zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Ve všech třech případech policejní inspektor zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Jana Mazourová, komisař
10.9. 2012

vytisknout  e-mailem