Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řídím - piju nealko pivo

HAVLÍČKOBRODSKO - Preventivní akce neodhalila hřišníky za volantem 

Policie České republiky ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven připravilo na letní prázdniny preventivní projekt s názvem „Řídím – piju nealko pivo“. Na Havlíčkobrodsku proběhly v rámci uvedeného projektu dvě dopravní akce a to 5. srpna na parkovišti U svaté Anny a 19. srpna na Rozňáku. Policisté z krajského dopravního inspektorátu prováděli kontrolu projíždějících řidičů. Řidičům, kteří před jízdou nepili alkohol, pak zástupce pivovaru Rebel předal láhev nealkoholického piva, jednorázové alkotesty a informační letáky.
Uvedenou akcí chtějí organizátoři sdělit řidičům, že pokud se nechtějí vzdát svého oblíbeného nápoje, lze ho před jízdou nahradit nealkoholickou variantou a tím přispět k větší bezpečnosti v silničním provozu.
Během obou akcí na Havlíčkobrodsku bylo zkontrolováno téměř 80 řidičů, potěšující je, že ani u jednoho nebyl výsledek dechové zkoušky pozitivní. Obdarovaní řidiči byli většinou mile překvapeni a shodovali se v názoru, že alkohol za volant rozhodně nepatří.  
 
nprap. Monika Pátková
22.8.2011
Odkazy do noveho okna

řídím-piju nealko I

řídím-piju nealko I 

Detailní náhled

řídím-piju nealko II

řídím-piju nealko II 

Detailní náhled

řídím-piju nealko III

řídím-piju nealko III 

Detailní náhled

řídím-piju nealko

řídím-piju nealko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem