Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkend ve znamení alkoholu za volantem

HAVLÍČKOBRODSKO: Jeden z řidičů nadýchal přes tři promile 

V neděli krátce po druhé hodině ranní kontrolovali policisté na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě řidiče osobního vozidla. Ten zaparkoval své vozidlo před vozidla policistů a poté vrávoravým způsobem vystoupil z vozidla. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů, na to muž reagoval útěkem. Následně ho policisté dostihli a provedli orientační dechovou zkoušku s výsledky 1,37 a následně 1,63 promile alkoholu. Řidič byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasil. Policisté mu další jízdu zakázali a na místě zadrželi řidičský průkaz.

Další řidič pod vlivem alkoholu byl policejní hlídkou kontrolován v neděli krátce po 17.hodině. Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot byl policejní hlídkou zastaven na obchvatu Havlíčkova Brodu z důvodu překročení maximální povolené rychlosti v obci. Dále řidič policistům nepředložil řidičský průkaz, ale pouze osvědčení o registraci vozidla. Policisté u muže provedli orientační dechovou zkoušku s výsledky 3,51 a 3,66 promile alkoholu v dechu. Následně se dobrovolně podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení. Na místě byla řidiči další jízda zakázána.
Oba dva řidiči jsou podezřelí  z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V sobotu krátce před 22.hodinou byl policejní hlídkou v obci Veselý Žďár kontrolován 51letý řidič na mopedu bez registrační značky. Provedenou orietnační dechovou zkouškou na místě mu policisté naměřili 2,05 promile, při opakovaném měření pak nadýchal 2,10 a 1,78 promile akloholu.  Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu řidič odmítl. Při kontrole také policistům nepředložil řidičský průkaz ani žádný doklad od vozidla a o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.  Lustrací pak bylo zjištěno, že řidič mopedu není držitelem žádného řidičského oprávnění. Na místě mu policisté další jízdu zakázali.

 
Havlíčkobrodští policisté vyšetřují okolnosti dopravní nehody, ke které došlo v pátek večer v půl desáté u obce Utín. Řidič vozidla Hyundai, který jel ve směru od obce Utín na obec Stříbrné Hory, nepřizpůsobil rychlost vozidla, když projížděl pravotočivou zatáčkou. Dostal na mokré vozovce smyk a přejel do protisměrné části komunikace. Následně vyjel na krajnici, do silničního příkopu, kde přední částí  vozidla narazil do sloupu telefonního vedení. Ke zranění osob nedošlo. U řidiče byla provedena dechová zkouška s výsledkem 1,28 promile. Při opakované zkoušce policisté řidiči naměřili 1,29 promile alkoholu. Řidič se následně dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Hmotná škoda na vozidle a sloupu telefonního vedení byla vyčíslena na 155.000 Kč.

por. Bc. Jana Mazourová, komisař
4.6. 2012 


 

 

 

vytisknout  e-mailem