Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Za volant usedli pod vlivem alkoholu

HAVLÍČKOBRODSKO: U čtyřech řidičů byla dechová zkouška pozitivní 

Čtyři řidiče s pozitivní dechovou zkouškou na alkohol kontrolovali policisté během uplynulého víkendu na Havlíčkobrodsku.
V sobotu 28.1. krátce před 9. hodinou kontrolovali policisté v Ledči nad Sázavou 34letého řidiče osobního vozidla. Na místě provedenou orientační dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,04 promile alkoholu v dechu. Na základě pozitivní dechové zkoušky byl řidič vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve ve zdravotnickém zařízení, s čímž souhlasil. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz.
 
Další řidič, který usedl za volant po požití alkoholických nápojů, byl kontrolován po 22. hodině ve Světlé nad Sázavou. Provedením orientační dechové zkoušky bylo 35letému řidiči naměřeno 1,37 promile, při druhé dechové zkoušce pak nadýchal 1,39 promile. I tento řidič se dobrovolně podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení. Na místě mu policisté rovněž zadrželi řidičský průkaz.
 
V neděli 29.1. krátce před polednem byl další řidič - hříšník kontrolován policejní hlídkou v Chotěboři. Dechová zkouška u 21letého řidiče ukázala hodnotu 2,50 a následně 2,51 promile alkoholu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána. Všichni tři řidiči jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Krátce po půlnoci v sobotu 29.1. pak řidič pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu v Havlíčkově Brodě. Jedenatřicetiletý řidič po projetí parkovací plochy před obchodním domem Alej nerespektoval svislou dopravní dopravní značku a při následném odbočení vlevo na místní komunikaci ul. Havlíčkova pokračoval v jízdě v jednosměrné pozemní komunikaci v protisměru, kde byl následně zablokován osobním vozidlem městské policie. Před tímto vozidlem zastavil, ale následně se rozjel ve snaze toto vozidlo objet a přitom narazil do přední části tohoto vozidla. Hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na téměř 30.000 Kč. Ke zranění osob nedošlo.
Na místě provedenou orientační dechovou zkouškou mu policisté naměřili 2,18 a následně 2,29 promile alkoholu. Dalším šetřením bylo zjištěno, že řidič byl pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky odsouzen a rozhodnutím Okresního soudu v Třebíči mu byl mimo jiné uložen i zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvou let a to do března 2013. Pro stejný přečin byl odsouzen i v září loňského roku a rozsudkem Okresního soudu v Havlíčkově Brodě mu kromě jiného byl uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu 36 měsíců. V nočních hodinách převezeli policisté řidiče do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

por. Bc. Jana Mazourová, komisař
30.1. 2012

vytisknout  e-mailem