Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravně bezpečnostní akce

JIHLAVSKO: Policisté se zaměřili zejména na kontrolu nákladních vozidel. 

V pondělí 14. února proběhla na Jihlavsku dopravně bezpečnostní akce. Do akce se zapojili policisté Územního odboru Jihlava a odboru služby cizinecké policie. Zaměřili se zejména na kontrolu nákladních vozidel. Kontrolováni byli ale samozřejmě i řidiči osobních vozidel.
 
V době mezi osmou hodinou ráno a třetí odpoledne kontrolovalo pět policejních hlídek vozidla na silnici první třídy číslo 38 a silnicích druhé třídy, kde kontrolovali mimo jiné i dodržování nejvyšší povolené rychlosti jízdy. Dále policisté zastavovali vozidla na dvou místech v Jihlavě.
Při dopravní akci zjistili policisté celkem 55 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, z tohoto počtu se pětipřestupků dopustili řidiči nákladních vozidel. V blokovém řízení za ně uložili pokutyv celkové výši 17 600 korun. Nejčastěji řidiči nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem nebo byla vozidla ve špatném technickém stavu. U osmi řidičů policisté zjistili překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy.
Při dopravní akci policisté zastavili a zkontrolovali celkem 37 nákladních vozidel.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
15. února 2011
 

vytisknout  e-mailem