Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili další dvě varny pervitinu

JIHLAVSKO: Zadrženi byli dva muži a žena. 

Minulý týden odhalili jihlavští kriminalisté další dvě varny pervitinu.„Od začátku letošního roku se nám podařilo odhalit na Jihlavsku již jedenáct varen pervitinu. Z trestných činů na úseku drogové kriminality bylo obviněno celkem pětadvacet osob. Devět z obviněných bylo na podaný návrh vzato do vazby“, řekl zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality Územního odboru Jihlava npor. Bc. Pavel Krčál.
 
Ve středu 15. června večer zadrželi kriminalisté za asistence zásahové jednotky v Jihlavě tři osoby podezřelé z drogové kriminality. Jednalo se o dva muže ve věku pětadvacet a pětačtyřicet let a jednu ženu. Jednoho z mužů policisté zadrželi na ulici Romana Havelky a druhého v jihlavské ubytovně. Oba umístili do policejní cely. „Jednatřicetiletou ženu kriminalisté zadrželi na ulici Kollárova“, řekl komisař oddělení obecné kriminality Územního odboru Jihlava por. Radim Novák, DiS. Jak dále dodává, žena u sebe měla nejméně 25 gramů pervitinu a platební karty jiných vlastníků. Drogu policisté zajistili a zadrženou ženu umístili do policejní cely. Platební karty žena pro účely trestního řízení kriminalistům vydala.
Následně kriminalisté provedli tři domovní prohlídky a jednu prohlídku vozidla. Při prohlídce ubytovny a domu v obci u Jihlavy policisté nalezli dalších celkem 35 gramů pervitinu. V budově ubytovny kriminalisté objevili dvě varny pervitinu.
„Při domovních prohlídkách jsme nalezli a zajistili drogu pervitin a marihuanu, předměty určené k nedovolené výrobě psychotropních látek, chemikálie, obaly od léků a finanční hotovost přes 30 tisíc korun“, shrnul komisař Novák.  
Policejní komisař zahájil trestní stíhání všech tří zadržených osob. 
 
Pětadvacetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Obviněný muž v ubytovně přechovával předměty a chemikálie určené k nedovolené výrobě psychotropní látky a v několika umělohmotných sáčcích tzv. dealerácích drogu pervitin.
 
Ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn také pětačtyřicetiletý muž z Jihlavy. Nejméně v jednom případě vyrobil drogu pervitin v množství přibližně patnáct gramů. Použil k tomu předem opatřené předměty a chemikálie.
 
Policejní komisař zahájil trestní stíhání také jednatřicetileté ženy z Jihlavy. Byla obviněna ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněná prodávala drogu pervitin mladé ženě a muži. Pervitin distribuovala na území města Jihlavy. Ženě a mladému muži prodala drogu nejméně v pětadvaceti případech. Dále při sobě přechovávala nejméně 25 gramů pervitinu, ačkoli věděla, o jakou látku se jedná a že nakládaní s ní není dovoleno. V blíže nezjištěné době se navíc zmocnila dvou platebních karet patřících dvěma poškozeným ženám a neoprávněně je přechovávala.
 
„Muži ani žena nebyli v minulosti za spáchání trestných činů na úseku drog pravomocně odsouzeni. Po provedení procesních úkonů byli ze zadržení propuštění“, dodal por. Radim Novák s tím, že všichni tři jsou stíhání na svobodě.
 
Pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
20. června 2011

vytisknout  e-mailem