Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý muž utekl z obchodu s odcizeným olejem

JIHLAVSKO: Další muž byl přistižen při krádeži baterií 

O krádež zboží se v úterý 27. listopadu večer pokusil v jihlavském obchodním domě opilý devětadvacetiletý muž. S odcizenými lahvemi s olejem utekl bez zaplacení, policisté ho ale rychle vypátrali a zboží bylo vráceno zpět majiteli.
V úterý po sedmé hodině večer přišel muž do obchodního domu na ulici Romana Havelky. Z regálu vzal pět balení olivového oleje v celkově hodnotě přes 1 200 korun. Zboží uchoval za opasek kalhot pod bundu. U pokladny zaplatil pouze za zboží, které měl v nákupním košíku, a poté z prodejny utekl. Krádež byla poté oznámena policii. Policisté na místo vyjeli a v lokalitě začali po pachateli pátrat. Podezřelého i s odcizeným zbožím nalezli na ulici Mostecká. Muž byl pod vlivem alkoholu. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,25 promile alkoholu. Muže zajistili a následně převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Zboží bylo vráceno zpět majiteli. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku.
 
Při krádeži byl v jihlavském obchodním domě přistižen v úterý 27. listopadu dvaadvacetiletý muž. Kolem deváté hodiny dopoledne vzal v prostoru prodejny na ulici Romana Havelky z regálu balení tužkových baterií a baterie vytáhl z obalu. Odcizené zboží uschoval do tašky a bez zaplacení prošel prostorem pokladen. Poté ho zastavil pracovník ostrahy a muž poškozené zboží vydal. Na místo byli přivoláni policisté. Zjistili, že se jedná o dvaadvacetiletého muže, který byl na konci srpna za předchozí majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Policisté ho převezli na obvodní oddělení. Následně mu sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání přečinu krádež. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
28. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem