Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel loupežného přepadení dopaden

JIHLAVSKO: S nožem v ruce muž přepadl hernu 

Jihlavští kriminalisté vyšetřují loupežné přepadení, kdy se pachatel přišel sám po několika dnech po spáchání policistům přihlásit.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Jihlavy. „Mladý muž byl obviněn ze spáchání zločinu loupež,“ řekl npor. Bc. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.
 
V neděli 10. června došlo k loupežnému přepadení herny na ulici Komenského v Jihlavě. Kolem jedné hodiny v noci přišel do herny pachatel maskovaný na obličeji šálou. S nožem v ruce přistoupil k muži u baru a nůž namířil směrem na jeho hrudník,“ popsal komisař Pavel Krčál. Jak dále dodal, pachatel požadoval po obsluze vydání peněz. Muž ale začal křičet a gestikulovat a pachatel z herny utekl. Při loupežném přepadení se tak pachatel žádných peněz nezmocnil. Ke zranění osob nedošlo.
Na místo loupežného přepadení vyjely okamžitě po oznámení policejní hlídky, nasazen byl také policejní psovod. Policisté zjistili popis pachatele a začali po něm pátrat. Informaci o spáchané loupeži předali policisté také strážníkům městské policie. Kriminalisté provedli šetření na místě a v okolí herny. Kriminalističtí technici místo činu ohledali.
 
Kriminalisté začali okamžitě s intenzivním operativním šetřením a po pachateli pátrali. K nečekanému zvratu došlo na konci minulého týdne. V odpoledních hodinách totiž na obvodní oddělení přišel mladý muž, který se ke spáchané loupeži přiznal. Kriminalisté ho vyslechli. Následně muž vydal nůž a další věci. Kriminalisté vyhodnotili veškeré získané poznatky a informace a zjistili, že se skutečně jedná o pachatele.
 
Dále provedeným prověřováním zjistili, že muž před loupeží prohrál v herně větší finanční částku a peníze chtěl získat zpět při loupežném přepadení. Po loupeži se po několika dnech s obsluhou herny na jihlavském náměstí náhodou potkal, kdy muž pachatele poznal a chtěl ho zadržet. To se mu ale nepodařilo. Z obavy z dopadení se poté obviněný muž přišel sám přihlásit na policii. Následně policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. Obviněný muž je stíhán na svobodě.
 
 
V letošním roce došlo na Jihlavsku v období od začátku roku do konce května k patnácti loupežím, z nichž bylo téměř 47 procent objasněno. Nyní k nim přibyla další. U zbývajících loupeží kriminalisté po pachatelích intenzivně pátrají. V loňském roce prověřovali kriminalisté na Jihlavsku ve stejném období devět loupeží s objasněností přes 44 procent.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
19. června 2012
 

vytisknout  e-mailem