Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili vloupání do čtyř objektů

JIHLAVSKO: Obviněný muž způsobil škodu necelých čtyřicet tisíc korun 

Kriminalisté objasnili vloupání do čtyř objektů, ke kterým došlo v první polovině července v Jihlavě. Pachatelem je osmadvacetiletý muž, kterého již kriminalisté trestně stíhají pro jinou majetkovou trestnou činnost. V létě byl muž již obviněn v souvislosti s vloupáním do dvou jihlavských provozoven, kina, dvou prodejen a ordinace. V současné době kriminalisté rozšířili jeho trestní stíhání. Dalším vyšetřováním totiž zjistili, že se obviněný muž v Jihlavě dopustil ještě dalších čtyř krádeží.
V noci z pátku 10. července na sobotu se na ulici Benešova po vypáčení okna vloupal do kadeřnického studia, kde odcizil finanční hotovost a elektrické vysoušeče vlasů. Poté se pokusil páčením tří oken vloupat do provozovny na ulici Čajkovského, okna se mu otevřít nepodařilo. Vloupal se ale ještě do prostoru kadeřnického studia na ulici Židovská, kde odcizil peníze, a do budovy na ulici Žižkova, ve které prohledal kancelář, nic zde neodcizil. Krádeží způsobil muž škodu přes třicet tisíc korun, další škoda ve výši přibližně devět tisíc korun vznikla poškozením.
Osmadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání tří přečinů, a to krádeže, poškození cizí věci a také maření výkonu úředního rozhodnutí. Jedná se totiž o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který byl v minulosti již více než desetkrát soudně trestán, převážně za majetkovou trestnou činnost. Z výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn v polovině letošního května. Obviněný muž má soudem uložený trest zákazu pobytu na území okresu Jihlava na dobu pěti let, přesto se ale ve městě pohyboval a dopouštěl se trestné činnosti. V současné době je ve vazební věznici. 
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
19. října 2015

vytisknout  e-mailem