Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při krádeži byl muž vždy přistižen

JIHLAVA: Přesto to zkoušel stále znovu. 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání  čtyřiapadesátiletého muže z Jihlavy. Byl obviněn ze spáchání  přečinu krádež  ukončeného ve stádiu pokusu a přečinu  porušování domovní svobody.

V pátek 6.  srpna po šesté hodině  ráno se vloupal do jednoho domu a v sobotu 7. srpna po  druhé  hodině v noci do dvou domů v Jihlavě. Do rodinného domu na ulici  Jiráskova  se dostal po rozbití skleněné výplně dveří kamenem.  V jedné místnosti odcizil  batoh, do kterého začal ukládat  různé drobnosti, dětské klávesy s  příslušenstvím, potraviny,  hračky, drogistické zboží a další věci v celkové  hodnotě  téměř tři tisíce korun. Do domu na ulici Nad Přejezdem vnikl  nezajištěnými dveřmi. Prohledal sklep, dílnu a následně  se dostal do obytné  části domu. K odcizení si připravil tašku  s nabíječkou na autobaterie. Do  posledního domu se vloupal  na ulici Pod Jánským kopečkem.

Ve všech případech  muže  v domě přistihly osoby, které se zde nacházely a okamžitě  na místo  přivolali policisty. Ve dvou případech muž z místa  po přistižení utekl, v jednom  případě muže zadrželi obyvatelé  domu. Žádnou věc se muži odcizit  nepodařilo. Škodu v řádu  stovek korun způsobil poškozením dveří.

Muže  policisté  umístili do policejní cely. Provedenou kontrolou zjistili, že  muž se v  minulosti dopouštěl opakovaně převážně majetkové  trestné činnosti. Pravomocně  odsouzen byl již ve více než  dvaceti případech. Z výkonu trestu odnětí svobody  byl propuštěn  v polovině června letošního roku. Muž byl vzat do vazby. V  pondělí  9. srpna ho policisté Pohotovostního a eskortního  oddělení Jihlava převezli do  věznice.
 

por. Bc. Jana Kroutilová
10. srpna 2010
 

vytisknout  e-mailem