Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tři muži řídili vozidla i přes uložený zákaz

JIHLAVSKO: Řidičům policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu 

Policisté odhalili tři řidiče, kteří usedli za volant, i když řídit vozidla nesmí. Jeden z mužů má zakázáno automobily řídit na dobu necelých jedenácti let. Všem třem pachatelům policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu a případy řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí čtyřiadvacetiletému muži z Pelhřimovska. Ve středu 5. listopadu zastavila policejní hlídka před devátou hodinou večer automobil Volvo jedoucí ve směru z obce Cejle na Kostelec. Při kontrole policisté zjistili, že řidičem je muž, který má do dubna příštího roku rozhodnutím městského úřadu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Policisté muže převezli na obvodní oddělení, kde mu následně sdělili podezření ze spáchání trestného činu.
 
Ze spáchání trestného činu je podezřelý také čtyřiatřicetiletý muž z Jihlavska, kterého policisté odhalili při řízení vozidla v Jihlavě, i když má soudem uložený zákaz. Ve čtvrtek 6. listopadu zastavila policejní hlídka po půlnoci na ulici Smrčenská vozidlo VW Golf. Při kontrole řidič nepředložil řidičský průkaz. Policisté zjistili, že má od dubna roku 2011 uložený soudem mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu necelých jedenácti let, tedy až do roku 2021. Řidiče policisté převezli na obvodní oddělení a policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Ve středu 5. listopadu zastavili policisté po jedenácté hodině dopoledne v Jihlavě na Masarykově náměstí vozidlo Renault Clio. Při kontrole zjistili, že řidičem je třiačtyřicetiletý muž, který má od poloviny září rozhodnutím Magistrátu města Jihlavy vysloven mimo jiné zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu šesti měsíců. Řidičský průkaz, který muž do současné doby neodevzdal a při kontrole ho hlídce předložil, policisté na místě zadrželi. Řidiče převezli na obvodní oddělení, kde mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
6. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem