Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vozidlo se převrátilo na střechu

JIHLAVSKO: Řidič z místa nehody odešel a policisté ho nalezli až po několika hodinách 

V sobotu 15. října jel kolem jedné hodiny v noci řidič vozidla Škoda Felicia ve směru od obce Olšany na Dolní Dvorce. V levotočivé zatáčce dostal s automobilem smyk, vyjel mimo komunikaci, kde vozidlo narazilo do svahu a vzrostlého stromu. Poté se automobil převrátil na střechu. Řidič z místa nehody utekl. Havarované vozidlo nalezl náhodný kolemjedoucí řidič po jedné hodině v noci.
 
Po přijetí oznámení vyjeli na místo policisté skupiny dopravních nehod, kteří provedli šetření. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že muže být někdo z osádky havarovaného vozidla zraněn, začala okamžitě policejní hlídka Obvodního oddělení Telč a policejní psovod lokalitu propátrávat.
Policistům se podařilo zjistit, že vozidlo patří muži, který ho půjčil svému kamarádovi. Majitel si havarovaný automobil následně převzal. Dále policisté zjistili, že v době nehody jeli v automobilu dva mladí muži.
V ranních hodinách přišli oba do míst svých bydlišť. Zraněni nebyli. Dalším šetřením policisté zjistili, že vozidlo řídil osmnáctiletý muž. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 0,6 promile alkoholu.
 
Příčinu a další okolnosti dopravní nehody policisté zjišťují, zabývají se také tím, zda nebyl řidič pod vlivem alkoholu při řízení vozidla.
 
Olšany 15. 10. 2011Olšany 15. 10. 2011
Olšany 15. 10. 2011Olšany 15. 10. 2011
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
17. října 2011

vytisknout  e-mailem