Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Čtvrteční nehody

PELHŘIMOVSKO: Celkem k pěti dopravním karambolům vyjížděli pelhřimovští policisté.  

Leskovice, Mezilesí - Bilance čtvrtečních nehod byla jedno lehké a jedno těžké zranění a hmotná škoda 590 000 korun. Řidiči na silnicích musí být obzvláště opatrní. Sníh na vozovkách je namrzlý a také mnohé silnice nižších tříd, nebo komunikace v obcích, jsou průjezdné na jedno vozidlo, neboť na krajnicích jsou vyhrnuty sněhové bariéry.
 
Krátce před 9,00 hodinou se stala dopravní nehoda na silnici I/19 ve směru od Čížkova na Leskovice. Řidič (58) nákladního vozidla Škoda Fabia při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, dopravně technickému stavu komunikace a na zledovatělé vozovce dostal s vozidlem smyk. Ten nezvládl a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí nákladní soupravou tvořenou nákladním automobilem MAN s návěsem. Při nehodě byl těžce zraněn řidič Škody Fabia. Hmotná škoda byla vyčíslena na čtyři sta tisíc korun.
 
LeskoviceI 11.2.10LeskoviceI 11.2.10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V odpoledních hodinách vyjížděli policisté na Pacovsko. Řidič (33) vozidla Peugeot 206 s připojeným vozíkem jel po silnici III. třídy ve směru od obce Zelená Ves do centra obce Mezilesí. v mírném klesání a pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil jízdu stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, svým schopnostem a technickým vlastnostem soupravy, po spatření protijedoucího vozidla sešlápl brzdový pedál, až došlo k zablokování předních kol a došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem značky Škoda Felicia. Při nehodě byl zraněn dvaašedesátiletý řidič Škody Felicia.  Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Způsobená škoda byla odhadnuta na osmdesát tisíc korun.
 
Mezilesí 11.2.10Mezilesí 11.2.10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tiskpe@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem