Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní akce na Pelhřimovsku

PELHŘIMOVSKO: Nejvyšší naměřená rychlost 132 km/hodinu.  

Pelhřimovsko - Ve středu v době od 08,00 do 15,00 hodin probíhala na území Pelhřimovska celokrajská bezpečnostně dopravní akce TISPOL.
Do akce bylo nasazeno 18 policistů, kteří kontrolovali dodržování rychlosti jízdy mimo obec a v obci, zda řidiči nepoužívají záznamová zařízení při jízdě, poutání řidičů a spolujezdců bezpečnostními pásy a zádržnými systémy, technický stav vozidel a v neposlední řadě, zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu.

Během akce bylo zkontrolováno 355 vozidel a bylo zjištěno 78 přestupků za 57.200 korun.
Mezi nejčastější přestupky patřilo překročení stanovené rychlosti. Celkem ve 30ti případech policisté uložili pokutu v celkové výši 38.500 korun. Z toho dva přestupky byly postoupeny k řešení na Městský úřad.
  
Na božejovském obchvatu naměřili policisté nejvyšší rychlost toho dne - 132 km/hodinu. Řidič, jehož jízda byla měřena v obci Pravíkov, měl na tachometru 88 km/hodinu. Oba řidiči zaplatili blokovou pokutu každý ve výši 2.500 korun.
 
 Mezi další přestupky patřilo celkem ve čtyřech případech nepoužití bezpečnostních pásů a ve dvou případech nepoužití zádržných systémů. U deseti vozidel zjistili policisté nevyhovující technický stav. Při dopravní akce nebyl zjištěn řidič s alkoholem v krvi.
 

por. Bc. Hana Kotková, komisař
21. dubna 2011

vytisknout  e-mailem