Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dva střety se zvěří

PELHŘIMOVSKO: Od počátku roku již šestnáct střetů se zvěří.  

Pelhřimovsko - Ve čtvrtek policisté ze skupiny dopravních nehod zadokumentovali hned dvě srážky s lesní zvěří.
Ráno po 07,00 hodině řidička osobního vozidla Škoda Fabia jela po silnici I/34 ve směru na Pelhřimov, když jí do jízdní dráhy zprava vběhla srna. Došlo ke střetu, při němž nedošlo ke zranění osob. Srna byla usmrcena a na místě si jí převzal zástupce mysliveckého sdružení. Hmotná škoda byla vyčíslena na 44.000 korun.
Ke druhé srážce došlo po 18,00 hodině na silnici I/19 ve směru Obrataň – Kámen. Zde došlo ke střetu vozidla Nissan Primera a srny. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 24.100 korun, usmrcená srna i v tomto případě byla předána zástupci mysliveckého sdružení.
 
    Od počátku letošního roku zadokumentovali policisté již šestnáct případů srážek se zvěří. V měsíci lednu došlo celkem ke dvanácti střetům, kdy se škoda vyšplhala na 373 tisíc korun. V únoru to byly čtyři střety, kdy byla celková škoda vyčíslena na 111 tisíc korun.
    Střety se zvěří jsou na Pelhřimovsku velice časté, vždyť v loňském roce škoda na vozidlech dosáhla téměř 1,8 miliónu korun.
     Nejčastěji dochází ke střetům v ranních a podvečerních hodinách, kdy je snížená viditelnost. Řidiči by měli zejména počítat s výskytem zvěře při průjezdu lesními porosty a územím, kde jsou podél komunikace pole. Zvěř  hledá v zimním období na polích potravu a chodí se nahřívat na povrch silnice. 
 
 
por. Bc. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz
25. února 2011
  
 
 

vytisknout  e-mailem