Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kradl u hřbitova

PELHŘIMOVSKO: Pachatel se vloupal do zaparkovaného automobilu. 

 
Pelhřimov - Na heslo "Auto není trezor" pravděpodobně pozapomněl majitel osobního automobilu Škoda Octavia, když svůj vůz zaparkoval v sobotu u hřbitova v Pelhřimově a ponechal v něm peněženku. Toho využil neznámý pachatel a krátce po třinácté hodině se do vozidla vloupal. Majitel tak přišel o osobní doklady, dvě platební karty a dva tisíce korun. Na odcizených věcech způsobil pachatel škodu ve výši 2.500,- korun a rozbitím skla pravých předních dveří vznikla majiteli vozidla škoda ve výši 9.500,- korun. Případ šetří pelhřimovští policisté. Na Pelhřimovsku se jedná už o osmý případ vloupání do zaparkovaných osobních automobilů od počátku letošního roku.
 
K účinným opatřením proti krádežím věcí ze zaparkovaných motorových vozidel patří zejména odstranění cíle, nebo-li samotné motivace pachatele. Proto:
  • neponechávejte ve vozidlech rezervní klíče ani doklady
  • nevystavujte na viditelných místech – sedadlech a odkládacích plochách vozu – drahé věci (fotoaparáty, audio a video techniku, mobilní telefony), neodkládejte zde kufříky, aktovky ani kabelky
  • vestavěná autorádia chraňte dostupnými možnostmi, využívejte jejich ochranných prvků a funkcí (odnímaní ovládacího panelu, vyjmutí zásuvkového typu autorádia).
  •  

por. Ing. Vladimíra Svobodová, tiskpe@mvcr.cz
7.2.2011

 

vytisknout  e-mailem