Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributora drog

PELHŘIMOVSKO: Muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů 

Pelhřimovští kriminalisté dopadli pachatele, který distribuoval pervitin a marihuanu a dále se vloupal do restaurace. Policejní komisař zahájil trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Pelhřimovska, který byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu krádeže. Dopadnout dealera drog se kriminalistům podařilo na základě velmi dobrého a důsledného operativního šetření. Dále vyhodnocením všech poznatků a informací získaných při prověřování a stop zajištěných na místě činu zjistili, že se muž kromě drogové trestné činnosti dopustil ještě krádeže spáchané vloupáním do restaurace.
Muž je obviněn z toho, že dlouhodobě distribuoval drogy dalším osobám, mužům i ženám, a to zejména na území města Pelhřimov. Marihuanu poskytoval svým kamarádům bezplatně ke společnému kouření nebo za drogu zaplatili. Marihuany muž dalším osobám poskytl desítky gramů. Za pervitin musel odběratel platit.
Dále se obviněný muž v první polovině července v Pelhřimově vloupal do restaurace. Před jedenáctou hodinou v noci vnikl do podniku na ulici Architekta Janáka. Na místě s ním byl ještě o osm let mladší spolupachatel, který hlídal venku před restaurací. Oknem, které bylo přivřeno v poloze ventilace, se muž dostal do kanceláře, kterou prohledal. Odcizil stravenky, které si připravil ke krádeži na stůl pod oknem. Spolupachatel hlídající venku ho ale upozornil, že k restauraci někdo přijíždí, a oba muži z místa bez odcizených věcí utekli.
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
10. září 2014

vytisknout  e-mailem