Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele loupeže

PELHŘIMOVSKO: Muž zaútočil na poškozeného majzlíkem 

Kriminalisté zadrželi pachatele loupežného přepadení, ke kterému došlo v pondělí 2. listopadu v Novém Rychnově. Čtyřiatřicetiletý recidivista napadl kovovým majzlíkem muže, kterému poté odcizil finanční hotovost. Kriminalisté ho obvinili ze tří trestných činů, za které mu hrozí až deset let vězení.

V pondělí 2. listopadu po osmé hodině ráno přijali policisté oznámení o loupežném přepadení v obci Nový Rychnov. Ve společných prostorách bytovky někdo napadl muže, který odcházel do zaměstnání. Kovovým sekáčem ho udeřil do hlavy a v napadání pokračoval i poté, co muž upadl na zem. Poté mu z peněženky odcizil tisíc korun a z místa utekl. Napadený muž, který utrpěl zranění na hlavě, vyhledal pomoc v sousední prodejně, jejíž zaměstnanci přivolali zdravotníky a policisty. Muž byl převezen na ošetření do nemocnice.

Na místo ihned vyjela kompletní výjezdová skupina pelhřimovského územního odboru. Policisté místo důkladně ohledali a provedli prvotní šetření. Napadený muž poté při výpovědi uvedl, že pachatele skutku poznal. Policisté po něm okamžitě začali pátrat. Jedná se o čtyřiatřicetiletého muže s trvalým bydlištěm na Pelhřimovsku, který se ale v místě bydliště nezdržuje a pohybuje se po celém okrese. V minulosti byl už šestkrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost.

Kriminalisté muže zadrželi ve středu 4. listopadu krátce po poledni v jednom z pelhřimovských barů. Následně ho převezli na služebnu a umístili do policejní cely. Zadržený se ke spáchanému činu přiznal. Skutku se dopustil kvůli předchozímu sporu s napadeným, odcizené peníze pak použil pro vlastní potřebu.

Kriminalisté dále zjistili, že zadržený muž se navíc společně s devatenáctiletým komplicem dopustil vloupání do rodinného domu. V polovině října letošního roku násilím vnikli do domku v obci Hojkov, kde odcizili finanční hotovost přes 23 tisíc korun. Peníze si poté rozdělili a utratili.

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání devatenáctiletého mladíka pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody spáchané formou spolupachatelství, za které mu hrozí až tři roky vězení. Ze stejných trestných činů je obviněn i čtyřiatřicetiletý muž, který je však navíc trestně stíhán pro zvlášť závažný zločin loupeže. Kriminalisté podali podnět pro podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

10. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem