Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Objasnění krádeže v objektu zemědělské společnosti

PELHŘIMOVSKO: Muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů 

Pelhřimovští kriminalisté objasnili krádež, při které odcizil pachatel v objektu zemědělské společnosti v obci nedaleko Pelhřimova pracovní stroj. Policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže z Pelhřimovska. Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže a dále ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jedná se totiž o stejného muže, který na začátku června řídil vozidlo značně opilý a navíc ujížděl před policejní hlídkou. V minulosti ještě nebyl soudně trestán a je stíhán na svobodě.
 
Ke krádeži pracovního stroje došlo na přelomu dubna a května. V úterý 19. května přijali policisté trestní oznámení o odcizení obraceče Stoll Z550 hydro. Pachatel vnikl do areálu zemědělského družstva a z budovy dílny odcizil pracovní stroj v hodnotě přibližně šedesáti tisíc korun.
Policisté místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. V objektu, v jeho okolí a obci provedli šetření. Prověřování případu převzali pelhřimovští kriminalisté. Začali shromažďovat a vyhodnocovat důležité informace, získávat poznatky, provádět operativní šetření, výslechy osob a shromažďovat důkazy.
Na základě intenzivního prověřování kriminalisté podezřelého muže vypátrali a následně zahájili jeho trestní stíhání. Kriminalisté vypátrali také odcizený pracovní stroj. Obraceč měl obviněný muž schovaný ve svém hospodářském stavení. Pracovní stroj vydal, kriminalisté ho zajistili a následně si obraceč převzala zpět oprávněná osoba.
Muž se ke spáchání krádeže přiznal. Využil toho, že měl do areálu přístup, neboť zde pracoval. Obraceč zapřáhl za traktor a odtáhl ho do hospodářského stavení, kde stroj schoval. Muž měl v plánu mít obraceč nějakou dobu uskladněný, poté ho chtěl upravit a pracovní stroj sám využívat nebo ho prodat, v tomto záměru ale muži zabránili kriminalisté.
Dále se jedná o muže, který řídil v neděli 7. června vozidlo pod vlivem alkoholu a když chtěla automobil v blízkosti obce Želiv zkontrolovat policejní hlídka, na znamení k zastavení řidič nereagoval a začal před policisty ujíždět. Policejní hlídka vozidlo následně zastavila a při dechové zkoušce policisté muži naměřili hodnotu 2,34 promile alkoholu.
 
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. července 2015

vytisknout  e-mailem