Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý řidič ujel od nehody

PELHŘIMOVSKO: Policisté viníka rychle vypátrali 

V pondělí v půl třetí odpoledne přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o dopravní nehodě, která se stala na Solní ulici v Pelhřimově. Řidič osobního automobilu Škoda Felicie jel po Solní ulici a před obchodním domem nezvládl řízení a vyjel vpravo na přilehlé parkoviště, kde narazil do zaparkovaného automobilu. Nárazem došlo k posunutí vozidla a poškození dalších dvou zaparkovaných aut. Na vozidlech vznikla celková škoda přes sedmdesát tisíc korun. Řidič felicie ale nezastavil a z místa odjel. Nehodu oznámil na linku 158 svědek, který celou událost viděl. Vozidlo policistům popsal, uvedl jeho registrační značku a sdělil, kterým směrem odjelo.

Policisté začali po vozidle okamžitě pátrat. O čtvrt hodiny později ho zastavila hlídka obvodního oddělení Kamenice nad Lipou v Pravíkově. Policisté zjistili, že automobil řídí pětapadesátiletý muž, který je značně opilý a ve svém stavu není ani schopen provedení dechové zkoušky na alkohol. Policisté ho převezli do pelhřimovské nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve a následně se podařilo provést i opakovanou dechovou zkoušku, při které nadýchal 3,1 a 3,34 promile. Poté ho policisté převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.

Místo dopravní nehody policisté ohledali a zadokumentovali, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Okolnosti celého případu policisté dále prověřují, za spáchaný trestný čin hrozí muži trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

3. května 2016

vytisknout  e-mailem