Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel dopaden při činu

PELHŘIMOV: Během cesty neměl co kouřit  

Ve středu nad ránem kolem třetí hodiny se podařilo humpolecké policejní hlídce dopadnout pachatele přímo na místě činu. Na Horním náměstí v Humpolci se do obchodu PNS vloupal pachatel. Poškodil skleněnou výplň vchodu dveří, které byly z vnější strany opatřeny mříží a vnikl dovnitř. Zde si připravil 14 kartonů různých značek cigaret.
Hlídka, která přijela na místo za pomoci osoby pracující v obchodě, otevřela dveře a na místě dopadla pachatele.
Podezřelý muž byl zjevně pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška prokázala téměř 2,6 promile alkoholu. Podezřelý muž byl eskortován do protialkoholní záchytné stanice.
 
Po vystřízlivění bylo muži sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádež. Třiačtyřicetiletý muž z Ostravska, který v současné době pobývá v Humpolci, se vracel nad ránem z restauračního zařízení. Protože mu došly cigarety rozhodl se, že si je vezme sám v obchodě.
Pachatel svým jednáním způsobil škodu přes deset tisíc korun. Třiačtyřicetiletý muž není pro policisty žádným nováčkem. V minulosti byl již za obdobnou majetkovou trestnou činnost potrestán.
Za skutek, který spáchal v Humpolci, je stíhán na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let. 


por. Bc. Hana Kotková, komisař
23. srpna 2012
 

vytisknout  e-mailem