Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté kontrolovali zábavní podniky

PELHŘIMOVSKO: Během kontroly byly zjištěny dvě čtrnáctileté dívky pod vlivem alkoholu 

Policisté na Pelhřimovsku se o uplynulém víkendu zaměřili na kontrolu zábavních podniků a to zejména na kontrolu dodržování zákona o opatřeních k ochraně před škodami způsobenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami. Kontroly proběhly v rámci všech obvodních oddělení na Pelhřimovsku v nočních hodinách ze soboty na neděli.
 
Policisté zkontrolovali přes dvě desítky restauračních zařízení a zábavních podniků. U čtrnácti osob mladších osmnácti let zjistili, že jsou pod vlivem alkoholu. Nejvíce – 0,88 promile nadýchala sedmnáctiletá dívka. Pozitivní výsledek na alkohol měla dechová zkouška i u dvou čtrnáctiletých dívek. Jedna nadýchala 0,83 promile, druhá 0,59 promile. Navíc matka jedné čtrnáctileté dívky, která si pro ni po vyrozumění policisty přišla, ji fyzicky napadla několika údery do hlavy a trupu. Protože neuposlechla výzev policistů, aby svého jednání zanechala, policisté ji zajistili. Při následné dechové zkoušce nadýchala 1,28 promile. Policisté u ženy provedli i test na přítomnost návykových látek, který byl pozitivní na amfetamin a extázi. Policisté pak ženu eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici a případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V rámci prováděných kontrol navíc policisté v Pacově zjistili také řidiče pod vlivem alkoholu. Devětadvacetiletý řidič osobního automobilu při dechové zkoušce nadýchal 2,34 promile. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a okolnosti případu dále prověřují.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
22. října 2014

vytisknout  e-mailem