Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pondělní nehodovost

PELHŘIMOVSKO: Policisté vyjížděli k osmi dopravním kolizím. 

Pelhřimov - Celé pondělí na Pelhřimovsku silně sněžilo. Řidiči na silnicích museli být velice opatrní. Přesto, ale někteří sjízdnost silnic podcenili a svoje síly přecenili.
 
Za celé pondělí dopravní policisté vyjížděli k osmi nahlášeným nehodám, při kterých byla hmotná škoda vyčíslena téměř na 500.00 korun. Bohužel jedna osoba při nehodě zemřela a tři osoby byly zraněny.
 
Ráno krátce po 7,00 hodině se staly hned dvě nehody. Jedna na úseku Tábor-Čížkov. Řidička vozidla osobního vozidla nezvládla smyk a postupně narazila do dvou nákladních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda byla vyčíslena na 115.000 korun.
 
Ve stejnou dobu se stala nehoda mezi Putimovem a Pelhřimovem. Řidič vozidla na zasněžené vozovce dostal smyk a narazil do stromu. Řidič a spolujezdkyně utrpěli lehké zranění. Škoda 60.000 korun.
 
K další nehodě v 10,45 hodin vyjížděli policisté do Velké Chyšky. Řidič nákladního vozidla při jízdě v mírném klesání na zledovatělé vozovce dostal smyk a narazil do oplocení dětského hřiště. Při vyjíždění od této kolize dostal s vozidlem opět smyk a zavadil o roh domu. Škoda 30.000 korun.
 
V 11,00 hodin jel neznámý řidič v Pelhřimově ulicí U Elektrárny a narazil do vstupních vrat jedné budovy. Z místa nehody ujel. Škoda byla vyčíslena na 20.000 korun.
 
 
Ve  13,05 hodin se stala nehoda v Humpolci. Dosud neznámý řidič při projíždění křižovatkou ulic Na  Závodí a Spojovací, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na zledovatělé vozovce dostal smyk a narazil do elektrické rozvodny. K výpadku elektrického proudu nedošlo, hmotná škoda zatím nebyla vyčíslena.
 
Krátce před 14,00 hodinou jel řidič vozidla Lada od obce Želiv na obec Lhotice. V daném km objížděl chodkyni, která šla při pravém okraji vozovky také ve směru od Želiva na Lhotice. Když byla chodkyně objížděna, aniž by se rozhlédla, udělala několik kroků směrem do středu vozovky. Řidič vozidla na vkročení ženy do vozovky zareagoval tak, že strhl řízení vozidla a vyjel do silničního příkopu, kde havaroval. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda 40.000 korun.
 
 
V Humpolci se stal dopravní přestupek krátce po 16,00 hodině. Řidička vozidla Volvo při jízdě v klesání po Jihlavské ulici směrem do centra nezvládla řízení vozidla a přejela přes pravou nezpevněnou krajnici a následně sjela ze silničního náspu, kde se převrátila na pravý bok. Řidička byla převezena na vyšetření do pelhřimovské nemocnice. Hmotná škoda 60.000 korun.
 
Osmá nehoda se stala mezi Ústrašín a Pravíkovem v 17,30 hodin. Při nehodě zemřel řidič vozidla a jeho spolujezdec byl těžce zraněn.
 

por. Bc. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz
30. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem