Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

„Prodával muže“

PELHŘIMOVSKO: Muž je obviněn z několika trestných činů. 

Pelhřimovsko - V těchto dnech kriminalisté dokončili rozkrytí mravnostní trestné činnosti na Pelhřimovsku. V síti uvízl 46letý muž z Pelhřimovska, který od loňského roku až do letošního srpna provozoval kuplířství, prodával drogy a šířil nakažlivou nemoc hepatitida typu C.
      Muž v loňském roce nabízel a zjednal v několika případech sex s mužem za úplatu několika zákazníkům. Po vykonání orálního sexu převzal obviněný muž finanční hotovost, kdy část peněz předal muži za vykonání sexu.
        V několika případech muž zjednal sex za úplatu cizincům v Praze v blízkosti Hlavního nádraží. Prostitut po obdržení peněz za vykonaný sex předal finanční hotovost obviněnému muži. Oba dva ji poté použili na nákup jídla a pervitinu.
         Obviněný muž také nabízel po telefonické domluvě sex se ženou jednomu muži. K prostituci v několika případech došlo na Jihlavsku, kdy žena dostala zaplaceno pervitinem, který poté předala obviněnému muži a ten jí část přenechal.
           Kromě kuplířství se obviněný muž věnoval i prodeji drog. Drogy buď dával za orální nebo anální sex mezi ním a prostituty nebo drogy dával a prodával i jiným osobám. Jednalo se asi o 1000 případů darování nebo prodání pervitinu a v několika případech i o marihuanu.
          K mravnostní kriminalitě se v letošním roce přidala i trestná činnosti majetková. V srpnu letošního roku v Pelhřimově na autobusovém nádraží požádal známého muže, zda by si mohl prohlédnout jeho masivní stříbrný řetízek. Ten mu jej půjčil a odešel zatím na WC. Obviněný muž řetízek vzal a odjel do Prahy, kde jej prodal. Známému tak způsobil škodu ve výši nejméně 5.200 korun.
         Během uplynulého roku a roku letošního pak zvýšil vědomě nebezpečí rozšíření nakažlivé nemoci, konkrétně hepatitidy typu C. Provozoval s několika muži nechráněný orální, anální nebo jiný pohlavní styk. Při nitrožilní aplikaci drog poskytl shodnou injekční jehlu několika osobám. Jedna osoba poté onemocněla hepatitidou typu C.
 
           Policejní komisař za tuto závažnou trestnou činnost zahájil proti muži trestní stíhání. Muž byl obviněn z trestného činu kuplířství, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, krádeže a šíření nakažlivé lidské nemoci. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až do výše 5ti let.
 
 
por. Bc. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz
31. srpna 2010
 
 
 

vytisknout  e-mailem