Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Středeční nehodovost

PELHŘIMOVSKO: Řidiči utrpěli lehké zranění  

Během středy vyjížděli policisté ze skupiny dopravních nehod ke třem nehodám. Dvě nehody byly se zraněním. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 670 tisíc korun.
 
Před 12,00 hodinou se stala nehoda mezi obcemi Litkovice a Žirovnice. Řidič vozidla Renault Master jel od obce Litkovice. Při jízdě v klesání se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem Avia. Při nehodě byl lehce zraněn řidič renaultu, u kterého bylo dechovou zkouškou naměřeno 0,16 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda byla odhadnuta na 140 tisíc korun.
Litkovice 18.1.12.jpgLitkovice 18.1.12 1.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Obrataň 17.1.12.jpg
 
 
Ve 12,00 hodin se stala nehoda u obce Obrataň. Řidič osobního vozidla Ford Focus jel po silnici I/19 ve směru od Lejčkova na Obrataň. Při projíždění pravotočivé zatáčky byl údajně oslněn sluncem, vyjel přes střed vozovky do protisměru, kde se střetl s protijedoucí nákladní soupravou Man s návěsem. Nákladní vozidlo přepravovalo plech, který se po střetu posunul přes přední část návěsu do zadní části kabiny. Při nehodě byl lehce zraněn řidič osobního vozidla ford. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní. Způsobená škoda na vozidlech byla vyčíslena na 460 tisíc korun.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V podvečerních hodinách jel řidič vozidla Renault Thalia od Pelhřimova na Olešnou. Na rovném úseku mu údajně do jízdní dráhy zprava vběhla srna. Řidič ve snaze zabránit střetu vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Ford Mondeo. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 70 tisíc korun. 


por. Bc. Hana Kotková, komisař
19. ledna 2012
 

vytisknout  e-mailem