Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkendové nehody

PELHŘIMOVSKO: Nedání přednosti, neopatrnost cyklisty.  

Pelhřimovsko - V sobotu v dopoledních hodinách se stala nehoda cyklisty v Pacově. Při jízdě  z mírného kopečka po ulici Myslíkova, se cyklistovi do předního výpletu kola zapletla igelitová taška, kterou měl cyklista pověšenou na řidítkách. Při zapletení tašky došlo k zablokování předního kola a cyklista byl vymrštěn ze sedadla na silnici. Cyklista byl převezen k ošetření do nemocnice v Pelhřimově.
K další nehodě došlo v sobotu odpoledne na nájezdu na dálnici Dl exit Hořice. Řidič vozidla Opel Omega při přejíždění křižovatky nedal přednost v jízdě zprava po hlavní silnici jedoucímu vozidlu Škoda Fabia combi. Došlo ke střetu, při kterém nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda byla vyčíslena na 150.000 korun.
V neděli se staly další nehody. V 10,00 hodin se nevěnoval plně řízení svého vozidla řidič v obci Bohdalín. Řidič s vozidlem VW Golf vjel částečně do protisměru, kde v tuto dobu projížděl vůz Škoda Favorit. Došlo ke střetu vozidel, kdy byli lehce zraněni oba řidiči vozidel. Hmotná škoda 40.000 korun.
Krátce po poledni jela řidička vozidla Škoda Octavia po ulici Hálkova v Humpolci. Po příjezdu na křižovatku ulic Hálkova a Okružní nedala přednost v jízdě zleva po hlavní silnici přijíždějícímu automobilu Škoda Favorit. Došlo ke střetu, kdy byl vůz Škoda Favorit převrácen na střechu a zůstal stát v jeho protisměrném jízdním pruhu. Při nehodě utrpěl zranění řidič vozidla, které skončilo na střeše. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla vyčíslena na 70.000 korun.

por. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem