Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vloupání do rekreační chalupy objasněno

PELHŘIMOVSKO: Mladík páchal trestnou činnost na více místech Pelhřimovska.  

Pelhřimovsko - V těchto dnech byl policejním komisařem obviněn z několika trestných činů jednadvacetiletý mladík.
 Společně s dvaatřicetiletým mužem a třicetiletou ženou se vloupal v zimních měsících do rekreační chalupy ve Stříteži u Božejova. Pachatelé vypáčili vrata na uzavřený dvůr domu a po vypáčení dveří do obytné části domu vnikli dovnitř. Zde odcizili porcelánové, skleněné a keramické nádobí, ložní prádlo a potraviny. Celkem majiteli chalupy byla způsobena škoda ve výši 23.000 korun. Muž a žena, byli obviněni z přečinu porušování domovní svobody a krádeže ve spolupachatelství.
   V polovině února se jednadvacetiletý mladík společně s jiným, třiadvacetiletým mladíkem, vloupal do areálu firmy ELPE na Myslotínské ulici v Pelhřimově. V areálu odstříhali elektrické kabely u převíjecí mašiny, prodlužovací elektrické kabely s koncovkami a přívodní elektrický kabel s koncovkou na 380 V u portálového jeřábu a elektrický kabel od míchačky. Celková škoda na odcizených kabelech byla vyčíslena na 24.000 korun, škoda na poškozeném zařízení na další 2.000 korun.
 
 Nepoučitelný jednadvacetiletý mladík si vyslechl obvinění z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
      K výčtu jeho trestné činnosti patří i poškození zařízení v bytě, který měl pronajatý v loňském roce. Poškodil zde jak vstupní dveře, ale i dveře, rolety a zámky uvnitř bytu. Celkem zde byla majitelem vyčíslena škoda na téměř 18.000 korun.    
 V březnu letošního roku byl spatřen policejní hlídkou v Kamenici nad Lipou, jak řídí motorové vozidlo. Dobrou místní znalostí policisté zjistili, že mladík má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, který mu měl skončit až v září roku 2011.
 
    Vyšetřování jednadvacetiletého mladíka probíhá na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.
 
 por. Bc. Hana Kotková, komisař
25. března 2011

vytisknout  e-mailem