Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena vyslechla obvinění z krádeže

PELHŘIMOVSKO: Z návštěvy školky si odnesla peníze.  

 Pelhřimovsko - Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaadvacetileté ženy z Pelhřimovska, která byla obviněna z trestného činu krádeže a trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Žena v květnu letošního roku odcizila ze třídy mateřské školky v Pelhřimově volně položenou bankovku v hodnotě dva tisíce korun. Koncem srpna opět v mateřské školce, ale v Humpolci, vstoupila do kanceláře vedoucí jídelny, násilím vnikla do šatní skříňky, ze které odcizila peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí.
Krádežemi pokračovala i v červnu, kdy v budově polikliniky v Humpolci z neuzamčené šatny odcizila z kabelky peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Obdobný skutek spáchala i v Havlíčkově Brodě v červenci. Ze šatny v prodejně Optic odcizila peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady.
Poslední skutek žena spáchala v srpnu, kdy odcizila z pultu v kadeřnictví v Humpolci, volně položenou pokladu s finanční hotovostí.
Žena svým jednáním způsobila celkovou škodu ve výši nejméně dvacet tři tisíc korun. V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.
 
 
por. Bc. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz
8. září 2010
 
 

vytisknout  e-mailem