Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádeže pohonných hmot

TŘEBÍČSKO: Krádeží motorové nafty stále přibývá. 

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali další trestní oznámení o krádežích pohonných hmot, ke kterým došlo v obci Číměř a v obci Vladislav.

V loňském roce došlo celkem k 51 případům krádeže motorové nafty z odstavených motorových vozidel na celém teritoriu Územního odboru Policie České republiky Třebíč. Za letošní rok policisté prověřují již pět případů, kterými se intenzivně zabývají.

 

Jelikož ke krádežím dochází na různých místech Třebíčska a především na odlehlých stavbách rybníků a pozemních komunikací, je pátrání po pachatelích velice obtížné. Opuštěné zaparkované pracovní stroje přímo vybízejí ke krádežím. Majitelům těchto pracovních strojů a motorových vozidel můžeme doporučit, aby své vozidla přes noc parkovali v uzavřených a střežených objektech. To bohužel není vždy možné.

 

V noci z 11. na 12. ledna neznámý pachatel u objektu bývalého zemědělského družstva v obci Číměř násilím odstranil víčka nádrží u odstaveného bagru a u nákladního vozidla značky Tatra 815. Z bagru odcizil 60 litrů a z nákladního vozu 40 litrů motorové nafty. Ze zaparkovaného rypadla odcizil autobaterii.

 

Ve stejném období dosud nezjištěný pachatel na staveništi čističky odpadních vod v obci Vladislav násilím odstranil víčka nádrží u rypadla a válce. Z pásového rypadla odcizil 150 litrů a z vibračního válce 50 litrů motorové nafty. Dále si pachatel přisvojil prodlužovací kabel, dlouhý 100 metrů a elektrickou rozvodnou skříň.

 

Zástupci poškozených firem vyčíslili způsobenou škodu na téměř třicet šest tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

13. ledna 2012

vytisknout  e-mailem