Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Loupež kriminalisté velmi rychle objasnili

TŘEBÍČSKO: Ze spáchání zvlášť závažného zločinu byl obviněn osmnáctiletý mladík 

Třebíčským kriminalistům se podařilo velmi rychle objasnit loupežné přepadení, ke kterému došlo tento týden v Třebíči. Maskovaný muž přišel s nožem do prodejny a pod pohrůžkou použití násilí požadoval vydání peněz. Finanční hotovost mu prodavač nevydal a muž z místa utekl s prázdnou. Kriminalistům se podařilo podezřelé muže do hodiny vypátrat a zadržet. Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby.

Ke spáchání loupežného přepadení došlo ve středu 11. května v Třebíči. Po desáté hodině dopoledne přišel do prodejny v části Nové Město maskovaný pachatel. V ruce držel nůž a pod pohrůžkou násilí požadoval vydání peněz. Finanční hotovost se ale pachateli získat nepodařilo a z místa utekl. Ke zranění při loupežném přepadení nedošlo.

Poté přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o loupeži a na místo byly vyslány všechny dostupné policejní hlídky. Po nebezpečném pachateli začali policisté ihned v lokalitě pátrat, do hledání se zapojil také policejní psovod. Prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté, kteří začali provádět šetření za účelem získání co nejvíce informací k pachateli a jeho dopadení. Místo činu ohledal a zadokumentoval kriminalistický technik. Kriminalistům se podařilo na základě šetření velmi rychle získat poznatky k muži důvodně podezřelém z loupeže. Policisté zamířili do místa jeho bydliště a mladého muže zadrželi. Kriminalisté zajistili kuchyňský nůž a další věci. Osmnáctiletého mladíka převezli na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání osmnáctiletého mladíka z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl npor. Mgr. Josef Vodák, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž ještě v minulosti nebyl soudně trestán, ke spáchání činu se přiznal.

Muž byl obviněn z toho, že ve středu přišel do lokality, kde se nachází obchod, který si pro loupež vyhlédl. Přepadením chtěl vyřešit svoji špatnou finanční situaci. S sebou si přinesl nůž a věci, kterými se chtěl maskovat. Do prodejny muž vešel po desáté hodině dopoledne, obličej měl zakrytý a na očích měl nasazené sluneční brýle. V ruce držel nůž a pod pohrůžkou násilí požadoval vydání peněz. Prodavač prudce zareagoval, to obviněného muže zaskočilo a z místa utekl. Následně ho vypátrali a zadrželi policisté.

Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchaný zvlášť závažný zločin loupeže hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal komisař Josef Vodák.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

13. května 2016

vytisknout  e-mailem