Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Loupil se zbraní v ruce

TŘEBÍČ: Pachatel dopaden do 24 hodin. 

Policejní komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání proti dvacetiletému muži z Třebíče pro zločin loupeže a pěti přečinům krádeže.

Obviněný ve večerních hodinách dne 21. června vstoupil do prodejny potravin v ulici Okružní v Třebíči. Maskovaný šálou se dožadoval po prodavači vydání finanční hotovosti pod pohrůžkou použití krátké střelné zbraně. Muž mu finanční hotovost vydal a pachatel utekl směrem na obec Stařeč.

 

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči muže v součinnosti se zásahovou jednotkou druhý den v odpoledních hodinách zadrželi v řadové garáži v části zvané Borovina. Místo jeho úkrytu si kriminalisté předem vytipovali.

 

Muž je obviněn i z dalších přečinů krádeže. Ve dvou případech se vloupal do kadeřnictví v ulici Koželužská a v dalších dvou do prodejny zahrádkářských potřeb v ulici Švabinského. V ulici Spojenců vnikl do restaurace. Ve všech pěti případech se dopustil přečinu krádeže.

 

Policisté doručili na Státní zastupitelství v Třebíči podmět k vydání návrhu k vzetí do vazby. Muž se již v minulosti dopouštěl majetkové trestné činnosti, za kterou byl odsouzen s podmínečným propuštěním. Celkově způsobil škodu ve výši téměř sedmnáct tisíc korun.

 

Tentokrát mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

23. června 2011

vytisknout  e-mailem