Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Neoprávněný odběr elektřiny

TŘEBÍČSKO: Muž neoprávněně odebíral elektrickou energii. 

Kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování z Územního odboru Třebíč zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Kriminalisté prověřovali oznámení distribuční energické společnosti, které se týkalo podezření, že dochází k neoprávněnému odběru elektrické energie v objektu v obci Kralice nad Oslavou.

 

Uplynulý týden ve čtvrtek dopoledne byla na základě příkazu Okresního soudu v Třebíči provedena ve spolupráci se Zásahovou jednotkou domovní prohlídka v domě v obci Kralice nad Oslavou. Policisté při domovní prohlídce zjistili neoprávněný odběr elektrické energie a dále nalezli různé druhy zbraní. Jednalo se o 11 dlouhých zbraní, mezi nimiž byl například samopal vzor 58, dvouhlavé brokovnice a dvouhlavé kulobroky. Dále 11 krátkých pistolí a revolverů. Na místě zajistili i více než 350 různých nábojů. Všechny zajištěné zbraně budou i s náboji odeslány k odborné expertíze na Odbor kriminalistických technik a expertíz v Brně. Na základě odborného výsledku bude rozhodnuto o případném zahájení trestního stíhání pro přečin nedovolené ozbrojování.

 

Při domovní prohlídce byly zadrženy tři osoby. Dvě byly po provedení procesních úkonů ze zadržení propuštěny. Jedna osoba byla eskortována do policejní cely v Jihlavě z důvodu provedení dalších úkonů trestního řízení.

 

Z trestného činu krádeže policisté obvinili třiačtyřicetiletého muže z obce Kralice nad Oslavou na Třebíčsku. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Muž se v lednu 2010 neoprávněně napojil na pojistkovou skříň u rodinného domku, který užíval, a neoprávněně tak odebíral elektrickou energii. Svým jednáním způsobil distribuční společnosti škodu ve výši více než 2 700 000 korun. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Vyšetřování celého případu je na samém počátku, Z tohoto důvodu nebudeme v současné době poskytovat žádné bližší informace.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

30. dubna 2012


 

Odkazy do noveho okna

Zbraně 1

Zbraně 1 

Detailní náhled

Zbraně 2

Zbraně 2 

Detailní náhled

Zbraně 3

Zbraně 3 

Detailní náhled

Zbraně 4

Zbraně 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem