Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel okradl seniorku

TŘEBÍČSKO: Po pachateli policisté pátrají 

Policisté pátrají po pachateli, který okradl na Třebíčsku seniorku. Podvodně se vloudil do jejího bytu a třiaosmdesátileté ženě odcizil peníze.

Ve středu 23. listopadu se pachatel pohyboval u bytového domu v obci Vladislav. Kolem deváté hodiny dopoledne přišel k bytu, kde seniorka bydlí, představil se jako pracovník energetické společnosti a pod záminkou výměny plynového filtru vstoupil do bytu. V jedné z místností odcizil v nestřeženém okamžiku kovovou příruční pokladnu, kde byla mimo jiné uložena finanční hotovost ve výši necelých dvacet tisíc korun. Když pachatel z bytu odešel, seniorka zjistila, že byla okradena.

Případ byl oznámen policii a na místo ihned vyjela policejní hlídka. Policisté začali okamžitě po pachateli pátrat. V lokalitě provedli šetření, místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Dále zahájili úkony trestního řízení pro spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.

Na základě šetření policisté zjistili, že pachatelem je muž pravděpodobně ve věku kolem třiceti let, střední postavy. Měl světlé krátce střižené vlasy, vysoký je kolem 170 centimetrů. Na sobě měl podezřelý muž oblečenou tmavou bundu, pravděpodobně tmavě hnědé nebo šedočerné barvy. U sebe měl plastový černý kufr s kováním. U bytového domu se pohyboval již také o den dříve, v úterý 22. listopadu, v odpoledních hodinách. Po pachateli policisté intenzivně pátrají. 

Žádáme občany, kteří muže, odpovídajícího popisu podezřelého, v obci Vladislav viděli a mohli by poskytnout informace směřující k jeho dopadení, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

25. listopadu 2016  

vytisknout  e-mailem