Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli pachatele vloupání

TŘEBÍČSKO: Muž se opakovaně vloupal do bufetu 

Policistům Obvodního oddělení Hrotovice se podařilo dopadnout pachatele, který se během dubna třikrát po sobě vloupal do bufetu na náměstí Míru v Jaroměřicích nad Rokytnou. Policejní komisař zahájil trestní stíhání třicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže. Jedná se o muže, který byl v minulosti za spáchanou majetkovou trestnou činnost již opakovaně pravomocně odsouzen. 
 
K prvním dvěma vloupáním došlo v první polovině dubna. Poprvé se pachatel po vypáčení vchodových dveří dostal do skladu a podruhé se vloupal do provozovny. Odcizil různé potraviny, nápoje a klíče od osobního vozidla. Krádeží tak způsobil škodu téměř sedm tisíc korun. Škoda přes jeden tisíc korun vznikla majiteli automobilu, neboť musel u vozidla vyměnit zámky. Třetího vloupání se muž dopustil na stejném místě minulý víkend, kdy se po vyhnutí zámku dveří dostal do bufetu a odcizil čtyři přepravky s pivem a jednu s prázdnými lahvemi, dvě bonboniéry a salám. Krádeží způsobil škodu téměř dva tisíce korun.
Policisté po pachateli ihned poté, co přijali první oznámení o vloupání, intenzivně pátrali. Prováděli šetření, po každé krádeži objekt ohledali a zajistili stopy, vyhodnocovali získané informace a poznatky. Důkladným prověřováním se jim podařilo pachatele dopadnout a následně byl obviněn ze spáchání trestného činu. Odcizené potraviny muž zkonzumoval, ostatní věci zpeněžil a peníze použil pro vlastní potřebu.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
24. dubna 2013 

vytisknout  e-mailem