Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté si posvítili na řidiče

TŘEBÍČSKO: Tentokrát se policisté zaměřili i na chodce. 

Dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na Třebíčsku ve čtvrtek 31. května, se zúčastnili policisté ze všech Obvodních oddělení Územního odboru Třebíč a dopravní policisté, rovněž z Třebíče.

Policisté z dopravní a pořádkové služby se zaměřili na chodce přecházející na červenou, na porušování předpisů řidiči v místech přechodů pro chodce, na chování účastníků silničního provozu v městských a obecních aglomeracích v místech přechodů pro chodce a na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Dále na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů před nebo během jízdy, na dodržování povolené rychlosti a dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do odpolední akce se zapojily více než dvě desítky policistů dopravní a pořádkové policie.

 

Celkem zkontrolovali téměř 250 motorových vozidel a odhalili více než čtyři desítky přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Policisté uložili blokové pokuty ve výši více než 18.000 korun. Ve dvanácti případech řidiči nedodrželi stanovenou rychlost v obci i mimo obec, nejčastěji neměli řidiči v pořádku technický stav motorových vozidel, dále nebyli řidiči nebo spolucestující připoutáni bezpečnostním pásem. Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholických nápojů nebo návykových látek.

 

Dopravně bezpečnostní akce se budou i v budoucnu opakovat. Policisté se snaží o to, aby k jízdě řidiči použili jen takové vozidlo, které splňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem. Měli by vždy dodržovat pravidla silničního provozu. Je vždy důležité přizpůsobit rychlost jízdy všem okolnostem silničního provozu. Průběžně kontrolovat technický stav vozidla a vždy používat bezpečnostní pásy. Nezapomínat na přednost chodců na vyznačených přechodech a být ohleduplní k cyklistům.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

1. června 2012

vytisknout  e-mailem