Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Střet vozidla s chodcem

TŘEBÍČSKO: Policisté hledají osádku automobilu a svědky 

Policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při objasňování dopravní nehody, ke které došlo ve čtvrtek 31. října v Třebíči. Kolem půl osmé ráno jel řidič neznámého vozidla od ulice Pražská k ulici Sportovní. Na ulici Bráfova třída došlo ke střetu automobilu s chodcem, který v tu dobu přecházel vozovku po vyznačeném přechodu pro chodce, a to ve směru od ulice Chlumeckého k ulici Kostnické. Vozidlo po střetu s mladíkem zastavilo a vystoupila z něho žena, která zjišťovala, zda se chodci něco nestalo. Sedmnáctiletý mladík se ale necítil zraněný, žádnou pomoc nepožadoval a odešel do školy. Vozidlo z místa odjelo. Následně ale mladík vzhledem k trvajícím zdravotním komplikacím vyhledal lékařské ošetření a dopravní nehoda byla oznámena policii. Policisté začali průběh nehody zjišťovat.
 
Na základě dosavadního šetření zjistili, že vozidlo, které se s chodcem střetlo, bylo tmavé barvy, zřejmě černé nebo modré, dále se pravděpodobně jednalo o automobil VW Golf nebo podobného typu. V automobilu byl řidič a spolujedoucí ve věku kolem šedesáti let. Za tímto vozidlem jel ještě automobil Škoda Felicia Combi tmavě zelené barvy s vozíkem a jeho řidič dopravní nehodu viděl.
 
Policisté žádají osádky obou vozidel, aby se přihlásily na tísňové lince 158. Uvítají informace také od dalších svědků, kteří dopravní nehodu a její průběh viděli.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
13. listopadu 2013 

vytisknout  e-mailem