Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kdo si hraje nezlobí !

VSETÍNSKO: Policisté učili děti jak se bezpečně pohybovat po silnici 

Lešná - Do mateřské školy v Lešné se včera dopoledne vydali valašskomeziříčští policisté. Důvodem nebyla žádná krádež ani nesprávné chování, ale preventivní akce. Nápad navštívit malé školáky se zrodil v hlavách dvou policistů.  A nezůstalo jen u nápadu... Po dohodě s paní ředitelkou mateřinky právě včera nadešel den "D" a dva muži v uniformách se rozjeli za dětmi.

Dětem v průběhu dopoledne nepředstavili jen sebe co by příslušníky Policie České republiky, ale měli pro ně připravený bohatý program. Po povídání o tom podle čeho poznají policistu, jaká zvířata ve službě využívají policisté, co se smí a co se nesmí, jak se zachovat při setkání s cizím člověkem, následovala i část zaměřená na dopravní značky a jejich význam. Po teorii následovala praktická část a ta se odehrávala venku. Děti si na své zimní bundy ještě oblékly reflexní vesty a vyrazily společně s policisty a paní učitelkou ven. Na silnici a poblíž přechodu pro chodce jim policisté nejen vysvětlili, ale názorně předvedli jak se bezpečně pohybovat po chodníku a jak se správně přechází vozovka. To vše si samozřejmě děti vyzkoušeli.

Jako odměna za skvělou práci a aktivitu byla dětem prohlídka policejního auta. A nebyla jen vizuální, ale i praktická. Školáci si mohli do auta sednout, mohli zkusit zapnout "maják"  a nebo se jen posadit na místo řidiče. Na samotný závěr policisté dětem rozdali omalovánky a bonbony. 

O tom, že se dopoledne vydařilo, svědčily usměvavé tvářičky dětí.

10. února 2010, nprap. Ludmila Brousilová 

 

Odkazy do noveho okna

Mateřská škola Lešná

Mateřská škola Lešná 

Detailní náhled

Mateřská škola Lešná 2

Mateřská škola Lešná 2 

Detailní náhled

Mateřská škola Lešná 3

Mateřská škola Lešná 3 

Detailní náhled

Mateřská škola Lešná 4

Mateřská škola Lešná 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem