Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádež pohonných hmot

ŽĎÁRSKO: Naftu odcizil i neodcizil. 

      Zřejmě zdražování pohonných hmot vede některé uživatele dopravních prostředků k obstarávání si nafty jiným způsobem, než jak bývá zvykem u široké sítě čerpacích stanic.

     Jeden takový případ se stal v Ořechově na Velkobítešsku. Zde neznámý pachatel v době od 2. do 7. dubna tohoto roku odstranil u pracovního stroje visací zámky z krytu akumulátorů, úložného prostoru a výsuvného krytu nádrže. Podařilo se mu vypáčit uzamčené víčko nádrže a odčerpat 150 litrů motorové nafty. Svým jednáním způsobil škodu asi 22 000 korun.

     Další krádež nafty se stala v průmyslové zóně na ulici Jamská ve Žďáře nad Sázavou 7. dubna 2010 v nočních hodinách. Zde neznámou osobu zaujal pásový bagr stojící na pozemku, kde probíhá další výstavba. Odšroubovat uzamčené víčko palivové nádrže nebyl pro tohoto pachatele asi žádný problém. Pomocí gumové hadice odčerpal několik litrů motorové nafty do předem připravených kanystrů. Tento člověk byl zřejmě ve své činnosti vyrušen, neboť po sobě na místě zanechal naplněné i prázdné nádoby.

por. Mgr. Jana Martincová

vytisknout  e-mailem