Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili varnu pervitinu

ŽĎÁRSKO: Dva muži jsou stíháni pro výrobu drog 

Kriminalisté odhalili přímo ve Žďáře nad Sázavou varnu pervitinu. V minulém týdnu proběhla realizace, při které byly zadrženy tři osoby. Vyšetřovatel zahájil v souvislosti s případem trestní stíhání dvou mužů, jeden z nich byl vzat do vazby.
 
Na základě vlastních operativních šetření získali kriminalisté poznatky o pravděpodobné výrobě drog v jednom z bytů činžovního domu v Brodské ulici ve Žďáře nad Sázavou.
 
V minulém týdnu, konkrétně ve středu 16. dubna ve večerních hodinách proběhla realizace případu. Krátce před jednadvacátou hodinou vnikli kriminalisté na základě soudního příkazu k domovní prohlídce do uvedeného bytu. V bytě za použití donucovacích prostředků zadrželi tři osoby – dva muže a jednu ženu. V době, kdy kriminalisté do bytu vnikli, probíhala právě výroba pervitinu. Policisté v bytě zajistili kompletní varnu včetně chemikálií, laboratorního skla a obalů od léků potřebných k výrobě. Hotovou drogu kriminalisté na místě nezajistili, protože její výroba se nacházela v poslední fázi. 
 
Oba zadržení muži byli v minulosti již soudně trestáni. Pětačtyřicetiletý muž je dlouholetým uživatelem a zkušeným výrobcem pervitinu. V minulosti byl již několikrát odsouzen pro majetkovou a drogovou trestnou činnost. Jeho třiadvacetiletý komplic je rovněž uživatelem pervitinu a v minulosti byl odsouzen pro násilnou a majetkovou trestnou činnost. Jednatřicetiletá žena, která byla společně s muži zadržena, je uživatelka pervitinu a na výrobě drogy se nepodílela.
 
Na základě provedených úkonů kriminalisté zjistili, že výroba pervitinu v uvedeném bytě probíhala opakovaně a starší ze zadržených navíc drogu vyráběl i na dalších místech ve Žďáře nad Sázavou a jeho okolí.
 
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání obou mužů jako obviněných z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. U pětačtyřicetiletého muže, který je v současné době obviněn i z majetkové trestné činnosti, soud akceptoval návrh na vzetí do vazby a muž byl eskortován do brněnské vazební věznice. Hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Mladší z obviněných je vyšetřován na svobodě, v případě prokázání viny mu hrozí až pětileté vězení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
23. dubna 2014
Odkazy do noveho okna

zajištěné věci (2)

zajištěné věci (2) 

Detailní náhled

zajištěné věci (3)

zajištěné věci (3) 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem