Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž vyráběl pervitin

ŽĎÁRSKO: Kriminalisté výrobce drogy zadrželi a obvinili z trestného činu 

Kriminalisté zadrželi třicetiletého muže ze Žďárska, který vyráběl pervitin. Při realizaci případu kriminalisté zajistili přenosnou varnu a další potřeby pro výrobu drogy. Muž je obviněn ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a v současné době je umístěn v brněnské vazební věznici.
 
Vlastní operativní činností získali žďárští kriminalisté poznatky k trestné činnosti třicetiletého muže ze Žďárska, který měl podle zjištěných informací na různých místech vyrábět pervitin a podílet se i na jeho distribuci dalším uživatelům. Kriminalisté ihned začali uvedené poznatky prověřovat a v pátek 12. června muže zadrželi. „Muže jsme zadrželi na základě souhlasu státního zastupitelství při silniční kontrole v obci na Žďársku. Při prohlídce osobního automobilu, ve kterém cestoval, jsme našli drogy a pomůcky k jejich aplikaci“, řekl vedoucí žďárských kriminalistů npor. Radek Uhlíř.
Kriminalisté dále provedli domovní prohlídku v místě bydliště zadrženého. Při té v bytě našli věci potřebné pro aplikaci drogy. Během realizace případu byla zajištěna kompletní varna, včetně chemikálií a laboratorního skla. Zadrženého muže umístili do policejní cely a druhý den policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání pro zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž je obviněn z toho, že od října loňského roku na různých místech, zejména v lesích na okrese Brno – venkov, pomocí přenosné varny vyráběl pervitin. Část drogy použil pro vlastní potřebu a část poskytoval dalším osobám.  
„Obviněný se uvedených skutků dopouštěl i přesto, že byl v minulosti za drogovou trestnou činnost již třikrát soudně trestán. Naposledy byl odsouzen v roce 2010 a nyní je stále ve zkušební době podmíněného propuštění z výkonu trestu odnětí svobody“, dodal npor. Uhlíř.
Kriminalisté podali podnět na vzetí obviněného do vazby a soud návrh akceptoval. Obviněný je umístěn ve vazební věznici v Brně a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
1. července 2015
Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem