Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nehodovost cyklistů

ŽĎÁRSKO: Nehody s lehkým zraněním. 

      Během úterý 13. července 2010 se staly tři dopravní nehody, při kterých byl účastníkem cyklista nebo cyklistka.

     První nehoda se stala po 9. hodině. Sedmnáctiletá cyklistka jela na jízdním po silnici III. třídy ve směru od obce Jiříkovice k obci Radňovice. Při jízdě v klesání a vjezdu do pravotočivé zatáčky nezvládla řízení svého jízdního kola, dostala smyk a poté upadla na vozovku. Po pádu se dívka lehce zranila a byla převezena do nemocnice v Novém Městě na Moravě k ošetření. Škoda na kole je odhadnuta na 100 korun.

     Druhý karambol se stal pět minut po desáté hodině v obci Nové Město na Moravě na ulici Soškova. Zde jel sedmapadesátiletý cyklista na jízdním kole značky Kellys Beast po chodníku. Ten vede vlevo vedle komunikace směrem od obce Pohledec k železničnímu přejezdu. Cyklista při jízdě přehlédl vozidlo Ford, které vyjíždělo z místa ležícího mimo komunikaci a dále odbočovalo vpravo směrem k obci Pohledec. Došlo ke střetu přední části jízdního kola s pravým předním rohem automobilu. Při srážce se cyklista lehce zranil. Na vozidle vznikla škoda ve výši asi 5 000 korun a na jízdním kole asi 500 korun.

     Poslední lehké zranění si přivodil třiašedesátiletý cyklista v 19 hodin a 5 minut. V té době projížděl na jízdním kole Author po silnici III. třídy v obci Dolní Libochová směrem na obec Meziboří. Při jízdě v přímém úseku vozovky se chtěl v malé rychlosti otočit. Nemohl však vyndat nohu z klipsny a z kola spadl na levý bok. Způsobená škoda je 500 korun.

por. Mgr. Jana Martincová

vytisknout  e-mailem