Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý cyklista havaroval

ŽĎÁRSKO: Řidička na chvilku usnula a sjela do silničního příkopu 

V neděli 1. července jel po páté hodině večer cyklista na jízdním kole v obci Meziboří ve směru ke hrázi rybníka. Při průjezdu zatáčkou z prudkého klesání nezvládl osmačtyřicetiletý muž řízení jízdního kola a havaroval. Cyklista se při nehodě zranil a byl převezen do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Policisté provedli u cyklisty dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 2,62 promile alkoholu. Při kontrole jízdního kola policisté zjistili, že nesplňuje podmínky provozu na pozemních komunikacích. Kolo bylo bez přední a zadní brzdy. Cyklista je podezřelý ze spáchání dopravních přestupků.
 
K další dopravní nehodě došlo v neděli 1. července po deváté hodině večer. Řidič vozidla Škoda Felicia jel od obce Laštovičky ve směru na Ostrov nad Oslavou. Při výjezdu ze zatáčky na přímém úseku komunikace do jízdní dráhy automobilu vběhl náhle srnec a došlo ke střetu. Řidič již střetu se zvěří nemohl zabránit. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Usmrcenou zvěř na místě převzal člen mysliveckého sdružení. Policisté provedli u devětapadesátiletého řidiče dechovou zkoušku, při které požití alkoholu vyloučili. Škodu na vozidle předběžně vyčíslili na deset tisíc korun.
 
V sobotu 30. června došlo po čtvrté hodině odpoledne k dopravní nehodě u Velkého Meziříčí. Řidička vozidla Nissan Micra jela ve směru na obec Pocoucov. Při projíždění mírné táhlé zatáčky poblíž obce Oslavice pravděpodobně na chvilku usnula, vozidlo se dostalo do smyku, který řidička nezvládla a sjela do silničního příkopu, kde se automobil převrátil na střechu. Při havárii se řidička zranila a vozidlem zdravotnické záchranné služby byla převezena do brněnské nemocnice. Policisté provedli u devětadvacetileté ženy dechovou zkoušku, při které požití alkoholu nezjistili. Škodu na vozidle předběžně vyčíslili na třicet tisíc korun.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
2. července 2012
 

vytisknout  e-mailem