Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté kontrolovali zábavní podniky

ŽĎÁRSKO: Odhalili čtyři mladistvé pod vlivem alkoholu 

V noci z pátku 29. listopadu na sobotu kontrolovali policisté ve Žďáru nad Sázavou zábavní podniky. Zaměřili se na to, zda se v provozovnách nepodává alkohol osobám mladším osmnácti let nebo zda se zde mládež pod vlivem alkoholu nenachází.
 
Policisté zkontrolovali tři desítky zábavních podniků a odhalili v nich čtyři podnapilé mladistvé. Požití alkoholu jim ve všech případech umožnili jejich plnoletí kamarádi, kteří se tak dopustili přestupku.
Šestnáctiletého mladíka, kterému při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,01 promile alkoholu, nalezli policisté v podniku na ulici Jungmannova. Dalšího šestnáctiletého chlapce policisté odhalili v podniku na ulici Dolní, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 0,14 promile alkoholu. Přestupku se dopustil také mladý muž, který koupil alkohol pro svého mladistvého kamaráda v restauraci na ulici Bezručova. Šestnáctiletý mladík měl 0,7 promile alkoholu v dechu. Čtvrtého podnapilého mladistvého policisté nalezli v podniku na ulici Brodská. Sedmnáctiletému chlapci naměřili při dechové zkoušce hodnotu 0,56 promile alkoholu.
 
Všechny podnapilé mladistvé policisté předali jejich rodičům. Osobám, které jim požití alkoholu umožnily, uložili za spáchaný přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi na místě blokovou pokutu nebo zjištěný přestupek šetří. Dále o případech policisté informovali orgán sociálně právní ochrany dětí.  
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
2. prosince 2013

 

vytisknout  e-mailem