Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zadrželi pachatele

ŽĎÁRSKO: Podařilo se zajistit veškeré zboží. 

     Policisté Územního odboru Služby kriminální policie a vyšetřování – oddělení obecné kriminality ve Žďáře nad Sázavou dne 21. dubna 2010 provedli zadržení čtyř podezřelých mužů. Jejich okamžitým zásahem se podařilo pachatele zadržet bezprostředně po spáchání trestného činu.

     Následujícího dne jim bylo sděleno obvinění z krádeže a poškození cizí věci. Svého jednání se dopouštěli převážně na teritoriu Žďárska a Třebíčska. Na přesun mezi jednotlivými obcemi používala tato čtveřice osobní motorové vozidlo značky Renault 21 TD. Jejich hlavním předmětem zájmu bylo vloupání do prodejen a obecních úřadů. Do objektů se snažili dostat vypáčením jednotlivých dveří přineseným nástrojem. Když se dostali do vnitřních prostor budov odcizovali nejčastěji cigarety, alkoholické i nealkoholické nápoje, finanční hotovost. Z kanceláří si ale odnesli i počítač a Fash Disk. Policistům se také podařilo zajistit veškeré zboží z jednotlivých vloupání na okrese Žďár nad Sázavou. Tyto věci budou vráceny původním majitelům. Způsobená škoda na Žďársku je vyčíslena na 180 000 korun.

     Pachatelé se k trestné činnosti doznali a s policejním orgánem spolupracují. Obviněným hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až 5 let.

por. Mgr. Jana Martincová

vytisknout  e-mailem