Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zadrželii pachatele vloupání do chaty

ŽĎÁRSKO: Dostihli ho nedaleko místa činu 

Policistům z Bystřice nad Pernštejnem se podařilo zadržet pachatele vloupání do rekreační chaty krátce po činu.
Ve středu 20. února kolem 20. hodiny přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o tom, že v jedné z rekreačních chat v obci Dolní Rozsíčka jsou vidět světla a je pravděpodobné, že se do objektu někdo vloupal. Policisté ihned vyjeli na místo a zjistili, že u chaty je rozbité a otevřené okno. Proto začali propátrávat okolí a nedaleko chaty zadrželi podezřelého muže, kterého převezli do policejní cely.
Během prověřování skutku policisté zjistili, že zadržený šestačtyřicetiletý muž ze Žďárska v uvedenou dobu rozbil okno rekreační chaty a vnikl dovnitř. Chatu prohledal a odcizil prodlužovací kabely, různé nářadí a prázdné láhve od piva. Majiteli způsobil škodu nejméně za tři tisíce korun. Poté chatu opustil a byl zadržen policisty.
Při prověřování případu policisté zjistili, že muž má na svědomí vloupání do dalších dvou chat na Žďársku. 18. února vnikl po vypáčení vstupních dveří do myslivecké klubovny v Dolní Rožínce a odcizil láhev slivovice. Krádeží a poškozením dveří způsobil škodu 900 korun.
O den později, tedy 19. února, vnikl do chaty v obci Bukov. Nejdříve přeřezal mříže před oknem, které vypáčil a chatu prohledal. Uvnitř si uvařil těstoviny a kávu a vypil láhev rumu. Poté odcizil potraviny, dva nože a elektrický kabel a chatu opustil. Způsobeno škodu majitel vyčíslil na 11 tisíc korun.
Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí až tři roky vězení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
26. února 2013

vytisknout  e-mailem