Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkendové karamboly

ŽĎÁRSKO: Při nehodách bylo 10 osob zraněno 

 

Od pátku do neděle šetřili policisté z dopravního inspektorátu na Žďársku deset dopravních nehod. Při nehodách byl jeden řidič těžce zraněn. Celkem devět účastníků bylo zraněno lehce. Způsobená škoda, která vznikla při kolizích, je předběžně odhadnuta na 267 000 korun.

 

Dopravní nehoda, při které byl jeden účastník těžce zraněn, se stala v Novém Městě na Moravě v sobotu po půl jedné odpoledne. Řidič osobního vozu Škoda Felicia jel v Novém Městě na Moravě po ulici Soškova směrem ke křižovatce s ulicí Borovina. Na přímém úseku v klesání ale přejel do protisměru, kde v tu dobu jelo v opačném směru jízdy nákladní vozidlo značky Tatra. Řidič tatry začal prudce brzdit a podařilo se mu zastavit. Šofér osobního automobilu ale stále pokračoval v jízdě a narazil do nákladního automobilu. S těžkým zraněním byl leteckou záchrannou službou transportován do brněnské nemocnice. Škoda způsobená nehodou je vyčíslena na 20 000 korun.

 

Škoda 80 000 korun vznikla na vozidle značky Hyundai. Nehoda se stala v sobotu krátce před polednem. Čtyřicetiletý řidič po projetí mírné pravotočivé zatáčky přejel do protisměru a narazil do levého příkopu. Při nárazu byli lehce zraněni řidič a jeho spolucestující. Oba byli převezeni k ošetření do brněnské nemocnice. Policisty provedená dechová zkouška neprokázala, že by řidič před jízdou požil alkoholický nápoj.

 

Karamboly se nevyhýbaly ani motorkářům a chodcům.

 

V pátek pět minut po půl druhé odpoledne havaroval třiatřicetiletý muž. S motocyklem značky Yamaha jel ve Žďáře nad Sázavou po ulici Santiniho. Protože uviděl na silnici překážku, začal prudce brzdit. Tímto manévrem si však zablokoval přední kolo motocyklu a přepadl přes něj na vozovku. S lehkým zraněním byl převezen na ošetření do nemocnice. Dechová zkouška byla negativní. Na motocyklu vznikla škoda asi 10 000 korun.

 

V sobotu krátce před 22. hodinou byla lehce zraněna jednadvacetiletá chodkyně. Ta šla společně s dalšími chodci po hrázi rybníka Sykovec. Devětadvacetiletý řidič vozidla Hyundai ji zachytil zpětným zrcátkem. Žena byla ošetřena v novoměstské nemocnici. Dechová zkouška u účastníků byla rozdílná. Výsledek zkoušky u chodkyně byl negativní. Řidič do přístroje, který mu policisté předložili, nadýchal okolo 1,5 promile. Muž se na výzvu policistů dobrovolně podrobil i následnému lékařskému vyšetření.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

16. července 2012


 

vytisknout  e-mailem